joi, 17 martie 2011

TUNSORI ALTERNATIVE IN 2011

Tunsori alternative pentru parul scurt in 2011Intrucat 2011 este un an al diversitatii in materie de moda, propunerile de tunsori pentru anul viitor vin in numar foarte mare, existand o oferta satisfacatoare inclusiv pentru persoanele cu parul scurt sau mediu spre scurt, care prin natura lucrurilor nu pot avea prea multe alternative la indemana din acest punct de vedere.

Aspectul sportiv si androgin va trebui abandonat pentru o vreme in favoarea unui look nou, marcat prin naturalete si eleganta, acum fiind momentul sa ne punem spiritul de inventivitate la treaba si sa gasim cele mai bune variante de aranjare a parului intr-un stil care sa degaje senzualitate, prospetime, curaj, dar si ceva rafinament.

Probabil cea mai la indemana tunsoare pentru multe dintre femeile cu parul scurt pentru 2011 va fi tunsoarea bob sau, alternativ, tunsoarea filata, cu tenta baieteasca, dar ceea ce recomanda stilistii ca prima alegere sunt insa tunsorile tip par ondulat, care sa dea putin volum parului si sa mai schimbe cu ceva vesnicul aspect de par lins sau tunsoare tip castron intors asa cum o prefera multe dintre femeile de varsta mijlocie.

Tunsorile filate si inegale in stilul pixie pastreaza ceva din aspectul sportiv al anilor trecuti, dar aduc si o nota de eleganta si putina senzualitate, nu foarte diferit de moda anilor '50-'60 cand multe celebritati ale timpului practicau acelasi tip de tunsoare ca si cea propusa pentru anul viitor. Aceste tunsori vor fi foarte cautate la anul insa, in ciuda aspectului lor aparent simplu de realizat, se intretin destul de greu si va fi nevoie de vizite repetate la salon sau de dispozitive speciale de coafat pentru a pastra mai multa vreme o asemenea tunsoare.

Coafura ravasita, cu aspect natural este o alta tendinta pentru parul scurt in 2011, iar aici se va folosi din belsug mousse si alte geluri de par cu rol in pregatirea parului pentru un efect rebel si indraznet. Peria de par va fi mai rar folosita din aceasta cauza, putandu-se opta des pentru uscarea parului la cald fara a se mai apela la nimic altceva. Nu este o tunsoare pe care sa o iubesti din suflet, dar merita si aceasta incercata din cand in cand.

In sfarsit, o alta tunsoare de inspiratie retro care se va adopta in 2011 este tunsoarea pompadour, care se anunta deja a fi revelatia de anul viitor in special pentru parul scurt si cel mediu spre scurt. Este o tunsoare foarte indrazneata, adresata mai degraba adolescentelor si celebritatilor si mai e si destul de greu de intretinut pe deasupra, dar se pare ca va merita tot efortul deoarece stilistii au promovat-o relativ agresiv ca una dintre cele mai chic alternative pentru 2011.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu